Contacte

Direcció

Travessia del teatre 2 08650, Sallent

Telefon

638315160

Email

info@solarnet.cat

L’autoconsum d’energia renovable fotovoltaica (FV) és el model econòmic en el qual l’edifici utilitza l’electricitat FV per a les seves pròpies necessitats elèctriques, actuant així com a productor i consumidor. En aquest model, l’energia fotovoltaica es consumeix instantàniament a mesura que es produeix. 

L’autoconsum solar s’està convertint en el model econòmic predilecte per tres raons:

Necessitem desconnectar-nos de la xarxa per encendre l'energia solar?

No cal desconnectar-se de la xarxa per utilitzar l’electricitat produïda per l’energia solar. Al sincronitzar el sistema fotovoltaic amb el subministrament de la xarxa, la instal·lació elèctrica pot ser alimentada per tots dos.

Els inversors fotovoltaics estan dissenyats perquè funcionin en paral·lel amb la xarxa. Mesuren el voltatge de la xarxa i la freqüència en el seu punt de connexió i lliuren una sortida de potència sincronitzada amb aquest voltatge i freqüència. Així, els inversors fotovoltaics no generen desajustos o inestabilitat en la instal·lació elèctrica.

Quin és el ràtio d'autoconsum solar?

La ràtio d’autoconsum és la relació entre la producció fotovoltaica i la part de la producció fotovoltaica consumida per les càrregues. Aquesta relació pot ser un valor entre 0% i 100%, sent el 100% d’autoconsum solar que tota l’energia fotovoltaica produïda és consumida per les càrregues. Una relació d’autoconsum inferior a el 100% significa que part de la producció fotovoltaica no es consumeix localment. En aquests casos, l’excés de fotovoltaica s’injecta potencialment a la xarxa, on es pot valoritzar sota diferents esquemes econòmics, com la mesura neta, la facturació neta o la compra directa de l’electricitat fotovoltaica.

Necessitem apagar el sistema fotovoltaic durant la nit?

A la nit, les plaques solars no obtenen energia solar, per tant, el sistema fotovoltaic no produeix electricitat. No obstant això, pel fet que els inversors fotovoltaics romanen en espera durant la nit, el sistema pot seguir consumint una petita quantitat d’energia elèctrica.

Aquest consum d’energia de reserva es pot evitar desconnectant el sistema fotovoltaic a la nit, encara que això poques vegades es fa. La raó és que aquesta desconnexió requereix la instal·lació d’equips addicionals i una operació de commutació diària i l’energia consumida a la nit no és significativa.

L’autoconsum solar és un procés natural i s’ha convertit en la millor alternativa per estalviar en la factura de la llum. Els panells solars són indispensables per gaudir d’aquesta energia neta i gratuïta en un habitatge unifamiliar, adossada o comercial.

2 Comentari

  1. Thomas Luis

    Macada cop ho estan liant més, no ho podrien posar més difiíl encara

    1. Francesc M

      m’ha quedat una mica més clar però i s’hauria de fer un post de com desconnectar-se de xarxa

Escriu el teu comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *