Contacte

Direcció

Travessia del teatre 2 08650, Sallent

Telefon

638315160

Email

info@solarnet.cat

Quin és el nombre exacte de plaques que necessito?

Aquesta pregunta no té una resposta directe, perquè hi han molts factors que poden fer variar el nombre total de plaques solars fotovoltaiques a instal·lar, però si que es pot fer un estudi i càlcul aproximat i valorar-ho.

Factors que influeixen en el nombre de plaques a instal·lar.

1.- Quin consum tinc?

El consum es mirarà de l’últim any per tenir una visió més amplia de les necessitats globals durant les quatre estacions de l’any. Si poguéssim durant 10 anys veuríem que el consum haurà anat variant perquè les necessitats elèctriques son diferents i els electrodomèstics són ara més eficients. La mitja d’una família formada d’entre 2-6 persona serà d’entre 2.000-6.000 kWh/any.

La potencia contractada no influeix directament en el consum, ja que podem tenir molta potencia contractada i poc consum, o tenir poca potencia contractada i esta sempre gastant el màxim d’aquesta.

2.- Quan consumim electricitat?

Aquesta pregunta anirà lligada, molt cops, a l’edat de les persones. Normalment la gent jubilada, esmorzen, dinen i sopen a casa i fan més vida a casa. En canvi la gent que treballa molts cops no pot anar a dinar a casa i algunes de les tasques les ha de fer durant la nit. Varià molt el retorn de la inversió si pots aprofitar la generació d’electricitat de les plaques durant el dia que si vens aquesta energia a qualsevol comercialitzadora.

El preu de l’energia que compres es tres cops més car que el preu d’energia que vens. Per tant tardaràs 3 cops més a amortitzar la instal·lació.

on tens el teu consum

3.- Ubicació de les plaques?

L’emplaçament disponible pot limitar el nombre a instal·lar per ser una l’espai reduït i també defineix seu rendiment de la instal·lació en funció de la orientació i inclinació disponibles. Cada espai marcarà el nombre de plaques a instal·lar. Si tenim ombres generades per obstacle, arbres, edificis… això també farà variar la producció elèctrica de les plaques solars fotovoltaica i s’ha de tenir en compte alhora decidir que és el nombre de plaques a instal·lar. Si l’única teulada que hi ha disponible per poder instal·lar plaques mira el nord, es farà la simulació de generació aquest cas i segurament s’haurà de fer un sobredimensionat per contrarestar la mala orientació de la teulada, si aquesta hagués mirat el sud el nombre de plaques per generar la mateixa producció elèctrica, hauria sigut molt inferior.

4.- Futures necessitats?

Per aquesta pregunta hi ha dos possibles escenaris a tenir en compte.

El primer, és si tenim en compte que en un futur els electrodomèstics seran més eficients i les nostres necessitats elèctriques hauran disminuït en comparació amb les actuals. Avui en dia l’eficiència energètica dels electrodomèstics esta evolucionant de forma exponencial i gairebé tots son de classe A+. Per tant el consum que tenim ara és superior que el què tindrem d’aquí 5 o 10 anys.

Un segons escenari, és si volem comprar un vehicle elèctric o instal·lar aerotèrmia a casa nostre. En aquests dos cassos hem de tenir en compte aquesta necessitat futura. S’hauran de valorar que les necessitats energètiques seran superior a les actuals i haurem de sobredimensionar el sistema solar fotovoltaic per tal de poder recarregar el vehicle elèctric amb unes condicions òptimes.

5.- Situació?

En quin municipi estarà ubicada aquesta instal·lació solar fotovoltaica també definirà el seu rendiment. Amb coordenades geogràfiques podem localitzar la ubicació absoluta d’una instal·lació sobre la superfície terrestre, aquesta en determinarà quina la latitud i longitud té i quina radiació solar pot generar.

Per tenir una referencia:

Un sistema solar fotovoltaic de 3,6kWp compost per 8 plaques de 450W, situat la coordenada  41°48’55.5″N 1°56’32.5″E, amb una inclinació òptima de 37,65º i orientades completament al sud podem obtenir una producció anual de 5.638kWh al any.

2 Comentari

  1. James Joes

    ho hauré d’estudiar una mica per posar les que realment necessito:)

    1. Josep PL

      Jo prefereixo posar-ne un parell més que una menys, he sentit gent que despres en vol més o han fet curt

Escriu el teu comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *