Contacte

Direcció

Travessia del teatre 2 08650, Sallent

Telefon

638315160

Email

info@solarnet.cat

Amb la nova tarifa elèctrica, el preu de l’electricitat canvia al llarg del dia i està implicant en les famílies una reorganització de l’activitat domèstica i de la despesa a la llar. Així, és un bon moment per valorar altres fonts d’energia com l’autoconsum solar, una de les opcions més rendibles, especialment a Espanya, un dels països amb més hores de sol a l’any. Aquest tipus d’energia neta i sostenible, permet un estalvi de fins a un 50% en la factura de la llum.

The energy storage system is designed to deliver a power output of 10 MW for the operational life of the project. Wärtsilä is also providing a long-term service agreement, including maintenance, spare parts, repairs, remote monitoring and performance guarantees.The order was placed in November 2020. This contract in Mexico marks an expansion of Wärtsilä’s smart storage technology to the region.

Segons l’últim informe publicat per la Unió Espanyola Fotovoltaica, Espanya va ser el 2019 el mercat líder en el sector fotovoltaic a nivell europeu. Les plantes en sòl van aportar 4.201 megawatts (MW), mentre que l’autoconsum 459 MW. Però des de l’eliminació de l’impost a el sol a 2019, les dades han seguit creixent: el 14 de març passat de 2021 l’energia solar a Espanya va assolir un nou rècord amb una generació instantània de 7.898 MW a la Península Ibèrica, la qual representa gairebé el 30% de tota la demanda elèctrica, segons dades ofertes per Red elèctrica.

En el mateix sentit, l’informe Serveis per a la cura i manteniment de la llar: la clau per fidelitzar els clients, publicat per HomeServe, empresa especialitzada en solucions per a la cura i manteniment de la llar, explica que el 42% dels catalans té previst instal·lar nous panells solars en el seu habitatge.

Quant val instal·lar plaques solars?

Un estudi publicat pel portal Idealista revela que la instal·lació de panells solars a les teulades de totes les primeres vivendes Catalunya permetria estalviar més de 115.000 milions en els 25 propers anys. Instal·lar plaques fotovoltaiques significa disposar d’energia pròpia en els moments del dia amb més sol, que majoritàriament coincideixen amb els trams d’hores punta o intermèdies de la nova factura de la llum.

A Catalunya, una instal·lació de plaques solars requereix de mitjana uns 10 mòduls, que podria suposar una inversió inicial d’uns 4.000 euros, que es traduiria en un estalvi en la factura de la llum de fins al 50%. En una llar amb consum mitjà, això implicaria una amortització de la inversió en 7 anys, tenint en compte que les plaques solars tenen una vida útil de 25 anys.

Els beneficis fiscals són altres dels avantatges que implica la instal·lació de plaques. Els propietaris es poden beneficiar de deduccions en l’IRPF; d’una rebaixa de l’IBI en determinats municipis on es bonifica el 50% per tal de fomentar l’energia verda durant un període de fins a 5 anys; o de fins a un 95% de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

2 Comentari

  1. James Joes

    a casa hi vaig a la nit, bueno i pràcticament tots els caps de setmana, però tinc poc consum

Escriu el teu comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *